Activiteiten

Jaarlijkse activiteiten. Klik op de agenda punten voor meer informatie. Zie ook tabblad foto’s.

Agenda 2023

Op zaterdag 16 november vindt de najaars vergadering van onze tuinvereniging plaats in het clubhuis. Tijdens deze vergadering zullen we onder meer de begroting en plannen voor het nieuwe seizoen bespreken. Ook wordt er aandacht besteed aan belangrijke ontwikkelingen en eventuele problemen in onze vereniging. Leden worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en hun stem te laten horen over deze belangrijke zaken. Na afloop van de vergadering is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten met mede-tuinders.

 

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet!  
Doe je mee!

Na een aantal jaren getroffen te zijn door de pandemie, willen we weer samenwerken op ons tuinen complex. Door jaarlijks NL-Doet te organiseren, komen buurtbewoners en verenigingsleden samen. Onze permatuin heeft flink wat aandacht nodig en NL-Doet is het perfecte moment om deze tuin weer schitterend te maken.

Op ons complex wordt de permatuin aangepakt en omgetoverd tot een paradijs voor insecten, vlinders en bijen. NL-Doet is tevens het startpunt van het seizoen! Er hebben zich al een aantal vrijwilligers gemeld. We zijn die dag actief van 09:00 tot 15:30 en er worden broodjes en koffie geregeld. De winkel is open van 11:00 tot 15:00

 

De voorjaarsvergadering bij onze vereniging zal dit jaar plaatsvinden op DONDERDAG 30 maart om 20.00 uur in ons clubhuis. Tijdens de vergadering zullen we de balans van het afgelopen jaar opmaken en bespreken we de plannen voor het komende seizoen. Leden worden verzocht om eventuele agendapunten uiterlijk twee weken van tevoren door te geven aan het bestuur. Na afloop van de vergadering is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten en elkaar te ontmoeten. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze belangrijke bijeenkomst.

Op zaterdag 8 april organiseert onze tuinvereniging weer het jaarlijkse paasfeest voor de jeugd. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gezellige middag. Ben je iets ouder? Ook dan ben je welkom om mee te genieten. Er zal volop worden genoten van pannenkoeken en natuurlijk gaan we op zoek naar paaseieren. De paashaas zal deze verstoppen op ons mooie terrein en hij heeft beloofd dat er genoeg zijn voor iedereen. We hopen op goed weer en dat jullie allemaal aanwezig zullen zijn voor deze leuke activiteit.

 

Op zaterdag 13 mei organiseren wij op onze tuinvereniging de jaarlijkse open- en plantjes dag. Tijdens deze dag is onze vereniging voor iedereen toegankelijk en kun je kennismaken met onze tuinders en hun prachtige tuinen. Er zijn diverse activiteiten, zoals workshops, rondleidingen en natuurlijk het kopen van plantjes voor in je eigen tuin. De plantjes wordt door onze winkel opgehaald bij onze kweker (de Spilt) en er is een groot assortiment beschikbaar, van groente- en fruitplanten tot bloemen en kruiden. We nodigen iedereen van harte uit om deze dag bij ons te komen genieten van al het moois dat onze tuinvereniging te bieden heeft.

De oogstgroep zal ook een kraam bezetten.

De open dag is van 11:00 tot 15:00

Jubileum? Zeg maar jubilea! 

Graag heffen we het glas op deze bijzondere periode:

  • 45 jaar wordt er getuinierd op ons complex, eerst onder de vlag van de Kluitenduikers.
  • 35 jaar geleden was de afsplitsing gerealiseerd en de geboorte van NTV de Windhoek
  • 25 jaar geleden werd ons huidige clubhuis gebouw.
10 jaar geleden zag het feest er zo uit:

 

 

 

De ‘Landelijke Open Imkerijdagen 2023’ zal op zaterdag 8 juli 2023 plaatsvinden.

In heel Nederland houden imkers een open huis en zo ook kunt u een kijkje in de keuken nemen van Bert Burgers en zijn bijenstand. We zetten ons weer volledig in om er een mooie dag van te maken en u bent dan ook van harte welkom van 11:00 tot 15:00 op ons complex. 

Tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen 2023 kunt u in een echte bijenkast vol met bijen kijken. Ook is meteen te bewonderen hoe de permatuin is geworden na de flinke inzet van NLdoet.

De jaarlijkse oogstdag op de tuin vereniging is een feestelijke dag waar leden hun oogst van het seizoen delen met elkaar. Het is een populaire dag waar veel mensen op af komen om te genieten van al het lekkers dat er te vinden is. De dames laten trots zien wat ze hebben gemaakt, zoals jam, zuurkool en ingelegde groenten. Naast de producten die door de leden zelf zijn gemaakt, zijn er ook kraampjes waar allerlei andere lokale producten te koop zijn. Het is een gezellige dag waar mensen met elkaar in gesprek gaan en nieuwe mensen ontmoeten. De jaarlijkse oogstdag is een mooie traditie die de saamhorigheid en verbondenheid van de tuin vereniging versterkt.

Zie hier de foto's van de meeste recente activiteiten

Wil je meer foto’s zien? Ga dan naar de foto pagina. 

Oogstdag 2023

Gemaakt door Dhr. Gerrit Marchal

Opendag 2023

Gemaakt door Dhr. Gerrit Marchal